Stress zal miljoenen doden…jou ook?

Iedereen blijkt stress te hebben. Of toch bijna iedereen. ‘Dat hoort toch bij het moderne leven’, wordt vaak gezegd. En inderdaad klopt dat in zekere mate. Er is zelfs spanning nodig om tot bepaalde prestaties te komen. Wij hebben het over overmatige spanning en chronische stress.

Uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat verhoogde spanning – zeker langdurige stress – een serieuze impact heeft op onze gezondheid. Stress remt de immuniteit. Met gevolgen die niet te onderschatten zijn.

Chronische spanning kan dodelijk zijn

Het is belangrijk te weten wat er precies in ons lichaam gebeurt als we te maken hebben met hinderlijke en langdurige spanning. Want stress kan gevaarlijk zijn voor het zenuwstelsel, voor hart en bloedvaten. Het bevordert ook het ontwikkelen van kanker. Pas als we het gevaar zien en begrijpen, zullen we sterke redenen hebben er iets aan te doen, en te zoeken naar veilige en efficiënte oplossingen.

Als goed geïnformeerd persoon ben je ook meer gemotiveerd om de nodige inspanningen te doen en correcties aan te brengen om stress binnen normale grenzen te houden. Dit e-book wil daarbij een praktische hulp zijn.

Winkelwagen

Recente berichten