Je benen beïnvloeden je hersenen.

Er zijn onderzoekers die beweren dat onvoldoende bewegen even slecht is voor het lichaam als roken. Maar wat is onvoldoende bewegen? Onze hersenen zijn zeer afhankelijk van een voldoende hoeveelheid zuurstof. Die hoeveelheid hangt af van de bloedsomloop naar het hoofd. Die bloedsomloop kunnen wij beïnvloeden door te bewegen. Zeker als wij een zittend werk hebben of urenlang aan een bureau zitten, is het sterk aan te raden regelmatig op te staan en een boodschap te doen of een dossier zelf te gaan brengen. Daarbij de trap te nemen of even een omweg langs buiten te nemen. Eenvoudig, maar efficiënt én nuttig. Na 50 minuten serieuze concentratie 10 minuten zuurstof tanken. Waar hebben we dat nog gehoord of zelfs meegemaakt? Hoelang duurde een les aan de uniev? Oh ja, 50 minuten…

Winkelwagen

Recente berichten