Abnormale vermoeidheid. Rozemarijn en Panax.

Vroeger liet men Rozemarijn ( Rosmarinus officinalis ) trekken in wijn of in graanjenever. Men gebruikte 1 deel verse blaadjes op 9 delen witte wijn bijvoorbeeld. Na veertien dagen werd het geheel gefilterd zodat alleen de vloeistof overbleef en had men een schitterend geneesmiddel tegen oedeem. Rozemarijn werd ook gebruikt bij maagpijn. Van Rosmarinus officinalis wordt tegenwoordig de gemmo D1  toegepast bij vermoeidheid. Dit is een glycerinemaceraat verkrijgbaar bij Boiron. Dosering: 2 à 3 maal daags 15 druppels. Rozemarijnthee heeft eveneens een stimulerende invloed.

Natuurlijk is het belangrijk eerst een goede diagnose te laten stellen door een arts. Want abnormale en langdurige vermoeidheid kan het resultaat zijn van vele mogelijke oorzaken. Bij zelfmedicatie heb je altijd de kans een groter onderliggend probleem te maskeren; en zou kostbare tijd verloren kunnen gaan om ernstiger problemen aan te pakken. 

Heel wat mensen hebben concentratieproblemen

Nog een bijzonder middel als je last hebt van abnormale vermoeidheid en concentratiemoeilijkheden is Panax UE van Fytobell. Dit ultrasone-extract bevat speciale bestanddelen die de vitaliteit en de mogelijkheden van het zenuwstelsel een grote boost kunnen geven. Drie à vier maal daags 25 druppels. Niet na 18 uur gebruiken omdat het invloed kan hebben op het inslapen.

Winkelwagen

Recente berichten