“Stress kost Vlaamse bedrijven 13 miljard.”

Dit is de titel van een artikel in het Nieuwsblad van 19 februari 2010! Wat moet dat vandaag wel zijn? Elf jaar later?

In Wallonië zijn de cijfers van kortdurend ziekteverzuim nog hoger dan in Vlaanderen.
De financiële impact van het ziekteverzuim ten gevolge van stress is nauwelijks te overschatten. Als er iemand door stress geveld is en thuis blijft van zijn werk, heeft dit natuurlijk ook een invloed op de anderen op het bedrijf die harder moeten werken en op hun beurt erger belast worden. Dit soort kosten worden zelfs nooit meegerekend in de becijfering van het verlies ten gevolge van stress.
Ook is een op drie Belgen harder gaan werken door de recessie, is de conclusie van Sabine Vandingenen, verzuimexperte SD Worx.

Stress multicausaal

Dan spreken we nog niet van andere stressfactoren – verkeersdrukte, veranderingen in samenlevingsvormen – die een steeds grotere rol gaan spelen.
Het is logisch dat we ons best wapenen tegen stress, tegen stress die komen gaat. We moeten niet wachten totdat we in de problemen zitten. Een auto laat je ook nazien voordat je een lange reis maakt. Het lichaam heeft tijd nodig om op peil te komen en dan sterk voor de dag te komen wanneer het echt nodig is.

Preventieve aanpak

Preventie is dus het geheim. Daarom geven we seminaries over de manieren waarop wij ons organisme kunnen versterken om weerstand te kunnen bieden tegen stress. Op die manier zijn we eveneens preventief bezig tegen burn-out.

Workshop ter plaatse

We bieden aangepaste workshops aan om stress in juiste banen te leiden. Neem contact via info@bioacademy.be


Winkelwagen

Recente berichten