Stress is nodig en kan zelfs leuk zijn

Als we het woordje stress horen, dan denken we meteen aan iets negatief. Niets is minder waar.

Stress of spanning is een essentieel deel van een gezond leven. Zonder spanning kun je niet verder. Dit is op alle vlakken het geval. Fysiologisch bijvoorbeeld is het onmogelijk te leven zonder een juiste en aangepaste bloedDRUK. Die druk ervaar je niet als iets negatief. Maar die is wel nodig, om te kunnen functioneren. Dit is ook zo met rechtstaan, om maar een voorbeeld te noemen. Er is een zekere spierspanning of tonus nodig om goed en efficiënt te kunnen functioneren.
Op mentaal vlak is dat ook zo. Er is een zekere uitdaging nodig, een zekere spanning om goed te kunnen werken en resultaten te kunnen behalen. In mijn boek ‘Stop Stress’ wordt duidelijk uitgelegd wanneer stress schadelijk wordt en welke soort stress een negatief effect heeft. Die stress moeten we natuurlijk zoveel mogelijk afremmen of beheersen. Hoe je dat zelf kunt doen, wordt in ‘Stop Stress’ precies uitgelegd.

Winkelwagen

Recente berichten