Zoethout voor de smaak én voor de gewrichten

Zoethout is erg geliefd bij mensen met jicht en gewrichtspijnen. Vaak wordt het in de vorm van thee ingenomen. De smaak van de wortel is aangenaam en wordt gebruikt om slecht smakende medicijnen te verbeteren. Het heeft ook een verzachtend effect op gewrichtspijn. Het zou de concentratie zuren in en rond de gewrichten verminderen.

Opgelet als je neiging hebt voor hoge bloeddruk

Wel wordt een overmatig gebruik van zoethout afgeraden omdat het een invloed heeft op het hart en op de bloedsomloop. Het zou de bloeddruk kunnen verhogen. Dit is echter niet het geval bij een gebruik van drie maal daags 2 gram per kop thee.

Zoethout wordt nog meer toegepast om taaie slijmen uit de longen te krijgen. Ook op dit terrein is dit natuurproduct zeer efficiënt gebleken.

Winkelwagen

Recente berichten