Is een preventie echt mogelijk bij Covid of andere infectieziekten?

Absoluut. Preventie is logisch en geeft blijk van een zekere wijsheid.

Hoe aanpakken?

Het is duidelijk dat er een groot onderscheid is tussen mensen als het gaat over hun reactie op een virale infectie. De meesten weten het niet eens dat ze geïnfecteerd zijn. Anderen ondervinden een griepachtige malaise. En weer anderen zijn serieus ziek en een bepaald procent sterft er zelfs aan.

Ben jij een risicopatiënt?

Als je weet dat je mogelijk bij de ‘risicopatiënten’ zit, dan ga je natuurlijk je belastende factoren of die elementen die een rol spelen bij deze infectie op voorhand proberen aan te pakken.
Je huisarts zal je zeggen welke je risicofactoren zijn, moest je dat nog niet weten. Het is zeker de moeite om die risicofactoren aan te pakken als dat mogelijk is natuurlijk.
Overgewicht kan er zo een zijn. Hart – en vaatziekten. Diabetes… Het op punt zetten van deze problemen is dan zeker op zijn plaats.

Speelt beweging een rol?

Maar ook gebrek aan beweging kan een invloed hebben op onze weerstand. Ongezonde voedingspatronen eveneens. Te weinig slapen of een ondermaatse slaapkwaliteit kunnen eveneens een rol spelen.
Zeker als iemand wat ouder wordt, hebben al die dingen een nog grotere invloed. Natuurlijk kun je aan het ouder worden zelf niet veel doen. Maar sommige punten kun je wel beïnvloeden.

Ouder worden en dehydratatie

Een voorbeeldje. Ouder worden gaat gepaard met dehydratatie. Het vochtgehalte in het lichaam vermindert met de jaren. Goed drinken – we bedoelen water drinken – kan een extra hulp zijn om dehydratatie af te remmen en de immuniteit op peil te houden. Hoeveel? Gemiddeld een halve liter bronwater per 25 kilo lichaamsgewicht per dag. Dit zorgt voor een goede drainage. Dit is ook positief voor de bloedsomloop. Uiteindelijk heeft het drinken van water een positieve invloed op alle lichaamsfuncties en ook op de immuniteit.

We zullen in volgende artikelen verder ingaan op extra mogelijkheden om de weerstand op peil te brengen en te houden.
In mijn boekje ‘ Miljoenen beestjes overwinnen’ staan bruikbare tips in geval van infecties.

Winkelwagen

Recente berichten