Goed slapen: een supergeneesmiddel bij stress

Heel wat mensen worstelen met het probleem dat ze niet goed slapen. Dit heeft natuurlijk een grote impact op hun functioneren en hun hele dagelijks leven. Goed slapen is misschien nog belangrijker dan gezond eten.

Verkwikkend slapen is een noodzaak

Tijdens de slaap recupereert het organisme niet alleen. Het is nodig voor het geheugen, het sorteren van alle data in de hersenen, voor een energetische reset, voor een goede emotionele balans en zo veel meer.
Ook heeft slapen te maken met belangrijke cycli van ons fysiologisch functioneren. Slapen is een elektromagnetisch fenomeen en wordt ook hormonaal bepaald.

Nog belangrijker bij stress

In tijden van stress is slapen nog belangrijker dan ooit, terwijl het dan vaak minder goed gaat met het slapen. Een zenuwstelsel onder spanning snakt naar herstel en naar homeostase en ontspanning. Deze natuurlijke correctie van spanning wordt door de slaap gerealiseerd.

Enkele tips voor een verkwikkende slaap.

Sta altijd op het zelfde uur op en ga pas slapen als je echt moe bent.
Slaap zeker niet overdag. Op die manier ondersteun je je eigen dag-nacht- ritme. Als je een nacht niet goed geslapen hebt, ga dan eventueel wat vroeger naar bed, maar slaap zeker niet overdag om je natuurlijk ritme niet te verstoren.

Drink voldoende water, vooral ’s morgens en gedurende de dag; gemiddeld anderhalve liter. De hersenen zijn zeer gevoelig voor een tekort aan water. Drink beter niet na 19 uur om niet ’s nachts te moeten plassen.

Laad je gsm niet op naast je hoofd. Maar leg die enkel meter verder. Slaap elektrovrij.

Probeer tot ontspanning te komen voor het slapengaan door bijvoorbeeld ontspannende dingen te lezen of door relaxerende muziek.

Er bestaan goede natuurlijke middelen die de slaapkwaliteit bevorderen zoals
Escholcin van Fytobell
Dormeasan van Vogel
Sediplus van Melisana

Rustgevende thee van bijvoorbeeld Melisse, Valeriaan of Passiflora zijn zeker de moeite waard om uit te proberen

Winkelwagen

Recente berichten