Autoziek? Je vakantie is verbrod.

Er is niets dat de vakantie meer kan verbrodden dat autoziek zijn. Zeker als je met de auto van de ene plaats naar de andere rijdt. Misselijkheid, algemeen onbehagen, mogelijk duizeligheid zijn de belangrijkste symptomen. Sommige mensen hebben zelfs een aanleg om autoziek en zeeziek te zijn.

Naar buiten kijken of van voor zitten kan dan wel wat helpen, maar als de misselijkheid eenmaal opkomt, is er niets meer aan te doen. Dan zijn de volgende uren naar de vaantjes. Dan is er die dag niets meer te genieten.

Zijn er interessante hulpmiddelen in de natuurgeneeskunde?

Ja, beslist. Het allerbeste is dat een homeopaat je een aangepast middel uitkiest.
Maar ik wil je graag enkele klassiekers noemen met hun hoofdkenmerken. Misschien is het de moeite waard om dan die middelen, die het meest in aanmerking komen voor jou, in voorraad te hebben. Zodat je niet zonder zit als je het nodig hebt.

Misschien kun je ook een middel uitproberen als het efficiënt werkt bij jou.
In dat geval kun je het middel preventief innemen. Te beginnen enkele uren voor het vertrek en dan om de twee à drie uur…

Cocculus 5CH of 30K. Autoziek of zeeziek met misselijkheid en duizeligheid zijn de meest belangrijke kenmerken. De mensen bij wie dit middel past, kunnen ook niet tegen koude wind of tocht.

Misselijkheid
Duizeligheid
Verdraagt geen koude lucht
Zit liever niet recht; maar gaat liggen

Petroleum 5CH of 30K is ook een middel tegen autoziekte of zeeziekte. Waarbij de klassieke misselijkheid, gepaard gaat met plots braken. Typisch is hier de platte stoelgang en een uitgeput gevoel.

Misselijkheid
Plots braken
Uitgeput gevoel
Neiging tot diarree
Duizeligheid bij het rechtkomen

Tabacum 5CH of 30K is aangewezen bij autoziekte waarbij de persoon juist verlichting krijgt bij frisse lucht of koele wind; maar toch heeft hij of zij het dan koud. Het zweet breekt uit. De persoon wordt erg bleek.

Misselijkheid
Overgeven
Koud zweet
Bleek gezicht
Frisse lucht brengt verlichting

Winkelwagen

Recente berichten